Pečená cvikla s chrenovým dipom

Pečená cvikla s chrenovým dipom

Aj štvrtkové menu má pod palcom Janka Bleyová a kuchár, ktorý varí s láskou, Ľudovít Kossár. Dnes si na svoj prídu nielen „mäsožravci“, ale aj vegetariáni. Napokon, počúvajte...

Pečená cvikla s chrenovým dipom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Na prípravu pečenej cvikle so slaninou, s chrenovým dipom a čerstvým šalátom budeme potrebovať tieto suroviny:

Jednu väčšiu predvarenú cviklu na osobu, 2 plátky prerastenej slaniny,  mozarelly alebo 1 polievkovú  lyžicu bryndze, kozieho syru alebo hocijaký syr na zapečenie, rozmarín, oregano, kmín a olej

na dip potrebujeme: 2 polievkové lyžice chrenu, čerstvého alebo naloženého, 2 dl kyslej smotany a soľ podľa chuti,
na šalát:  čerstvé šalátové listy, citrónový dressing z tekvicového oleja

Postup je jednoduchý:

Cviklu prevaríme, potrieme  olejom, troška vydlabeme, do dierky dáme  bryndzu, syr, na to dva plátky slaniny, jemne okoreníme, posypeme s oreganom, rozmarínom, kmínom a v horúcej rúre rozohriatej na  220 stupňov pečieme asi 25 minút. Podávame s dipom a čerstvým šalátom...

Autor: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame