Aj štvrtkové menu má pod palcom Janka Bleyová a kuchár, ktorý varí s láskou, Ľudovít Kossár. Dnes si na svoj prídu nielen „mäsožravci“, ale aj vegetariáni. Napokon, počúvajte...
Pečená cvikla s chrenovým dipom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu pečenej cvikle so slaninou, s chrenovým dipom a čerstvým šalátom budeme potrebovať tieto suroviny:
Jednu väčšiu predvarenú cviklu na osobu, 2 plátky prerastenej slaniny, mozarelly alebo 1 polievkovú lyžicu bryndze, kozieho syru alebo hocijaký syr na zapečenie, rozmarín, oregano, kmín a olej
na dip potrebujeme: 2 polievkové lyžice chrenu, čerstvého alebo naloženého, 2 dl kyslej smotany a soľ podľa chuti,
na šalát: čerstvé šalátové listy, citrónový dressing z tekvicového oleja
Postup je jednoduchý:
Cviklu prevaríme, potrieme olejom, troška vydlabeme, do dierky dáme bryndzu, syr, na to dva plátky slaniny, jemne okoreníme, posypeme s oreganom, rozmarínom, kmínom a v horúcej rúre rozohriatej na 220 stupňov pečieme asi 25 minút. Podávame s dipom a čerstvým šalátom...
Pečená cvikla s chrenovým dipom
18. 07. 2019 11:37 | Kulinárium

Autor: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay