Historik, kuchár a zberateľ starých zabudnutých kuchárskych receptov Ľudovít Kossár sa v rozhovoroch priznáva, že vždy rovnako rád varil i jedol. Pri príprave všakovakých dobrôt však myslí aj na tých, ktorí majú nejaké zdravotné obmedzenia – napríklad dodržiavajú bezlepkovú diétu. S týmto mágom gastronómie sa v kuchyni pohybuje Janka Bleyová...
Čokoládová torta bez múky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu Čokoládovej torty bez múky s lesným ovocím potrebujeme tieto ingrediencie:
12 dkg čokolády, 7dkg masla,1 zarovnanú polievkovú lyžicu cukru, pol vrecúška prášku do pečiva, 3 vajcia, kôru z pomaranča.
Postup:
Nad parou roztopíme maslo s čokoládou, žĺtky vymiešame s cukrom a pridáme prášok do pečiva, potom pomarančovú kôru a zamiešame čokoládu. Nakoniec pridáme na sneh, teda vyšľahané bielka. Masu plníme do menšej tortovej formy (18-20cm) a pečieme v predhriatej rúre na 180. stupňoch približne 35 min. Na vrch torty dáme šľahačku, čerstvé ovocie, alebo opačne, čerstvé ovocie s cukrom a s rumom troška flambujeme v hrnci a nalejeme na tortu a podávame so šľahačkou!
Čokoládová torta bez múky
16. 07. 2019 11:37 | Kulinárium

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay