Čokoládová torta bez múky

Čokoládová torta bez múky

Historik, kuchár a zberateľ starých zabudnutých kuchárskych receptov Ľudovít Kossár sa v rozhovoroch priznáva, že vždy rovnako rád varil i jedol. Pri príprave všakovakých dobrôt však myslí aj na tých, ktorí majú nejaké zdravotné obmedzenia – napríklad dodržiavajú bezlepkovú diétu. S týmto mágom gastronómie sa v kuchyni pohybuje Janka Bleyová... 

Čokoládová torta bez múky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


 
Na prípravu Čokoládovej torty  bez múky s lesným ovocím potrebujeme tieto ingrediencie:

12 dkg čokolády, 7dkg masla,1 zarovnanú polievkovú lyžicu   cukru, pol vrecúška  prášku do pečiva, 3 vajcia, kôru z  pomaranča.

Postup:

Nad parou roztopíme maslo s čokoládou,  žĺtky vymiešame s cukrom a pridáme prášok do pečiva, potom pomarančovú kôru a zamiešame  čokoládu. Nakoniec pridáme na sneh, teda  vyšľahané bielka. Masu plníme do menšej tortovej formy (18-20cm) a pečieme v predhriatej rúre na 180. stupňoch približne  35 min.  Na vrch  torty dáme šľahačku, čerstvé ovocie, alebo opačne, čerstvé ovocie s cukrom a s rumom troška flambujeme v hrnci a nalejeme na tortu a podávame so šľahačkou!

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame