Stredomorská strava patrí medzi tie zdravšie, o tom niet pochýb. Najmä v lete môžeme odľahčiť jedálny lístok, keď sa nám v horúcom počasí nežiadajú ťažké a vysmážané jedlá . Vhodnou alternatívou sú ryby, ktoré si môžeme pripraviť lahodne a pre pánov aj s čili paprikou. Pikantné filety, ktoré teraz pripravia Beáta Repíková a Katarína Trgová, sú vhodné aj pre alergikov.
Pikantné filety
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
100 gramov údenej slaninky, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 4 filety /na 4 porcie/, 250 ml paradajkového pretlaku, zmes korenia a sušenej zeleniny, 1 čili papričku, 100 ml červeného vína, bylinky a petržlenovú vňať .
Postup: Nakrájame slaninku, opečieme ju s cibuľkou , pridáme cesnak, hneď potom keď cesnak zhnedne pridáme filety, čili papričku, paradajky či paradajkový pretlak, podlejeme červeným vínom, osolíme a dusíme. Zajtra si pripravíme rybu na brokolici.
Pikantné filety
04. 07. 2019 11:37 | Kulinárium

Autorka. Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay