Tento týždeň varíme, pečieme, dusíme ryby na rôzne spôsoby podľa autorky kuchárskej knihy Kataríny Trgovej. S Beátou Repíkovou teraz vyberáme ryby v pivnom cestičku s droždím.
Ryby v pivnom cestíčku
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
4 rybie filety , 2 hrnčeky hladkej múky (bezlepkovej) 2 hrnčeky čierneho piva, 10 gramov čerstvého droždia, soľ, čierne mleté korenie.
Postup: múku vyšľaháme s pivom , vytvoríme tak cesto do ktorého pridáme droždie a soľ. Odložíme do chladu na cca dve hodiny,
Ryby poprášime korení, obalíme v pivnom cestíčku a vyprážame na oboch stranách na olivovom oleji. Položíme na utierku aby sme ich zbavili zbytočného oleja a podávame so zeleným šalátom.
Ryby v pivnom cestíčku
03. 07. 2019 11:37 | Kulinárium

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay