Na kuchárskych receptoch je úžasné to, že občas sa medzi nimi nájde aj taký veľmi „originálny chuťový nápad“. A keďže sme sa dnes prebúdzali do sviatočného nedeľňajšieho dňa – práve taký recept sa vám s Jankou Bleyovou pokúsi sprostredkovať vždy usmiata Gizka Oňová.
Sviatočná polievka Čorba
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
50 g oleja
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
500 g kuracích alebo morčacích pŕs
2 kávové lyžičky grilovacieho korenia
400 g koreňovej zeleniny (môže byť aj mrazená zmes)
2 kocky slepačieho bujónu
soľ
mleté čierne korenie
za hrsť mrvenice
250 ml šľahačkovej smotany
200 ml šťavy z kyslej kapusty
petržlenovú vňať
nastrúhaný muškátový oriešok
estragón
Príprava:
Vo väčšom hrnci speníme na oleji nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na malé kocky nakrájané prsia, posypeme grilovacím korením a prudko opražíme.
Pridáme zeleninu a bujón a zalejeme 2 l vody. Osolíme, okoreníme a varíme 20 minút. Prisypeme mrvenicu a varíme ďalších 10 minút.
Na záver ochutíme smotanou, vlejeme šťavu z kyslej kapusty a posypeme petržlenovou vňaťou. Pridáme muškátový oriešok (na špičku noža) a estragón.
Dobrá rada:
Nebojte sa pridať šťavu z kyslej kapusty – polievke dodá výnimočný chuťový rozmer.
Sviatočná polievka Čorba
30. 06. 2019 16:59 | Kulinárium

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay