Ryba s pomarančom

Ryba s pomarančom

Tento týždeň si budeme variť chutne, letne a najmä bez alergénov. Kto má rôzne zdravotné ťažkosti vie, že to vôbec nie je jednoduché.  Bratislavčanka Katarína Trgová vydala knihu     s množstvom receptov pre alergikov a tento týždeň nám bude variť, dusiť aj piecť ryby na rôzny spôsob  s Beátou Repíkovou.

Ryba s pomarančom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Potrebujme: 4 pláty ryby /  sumčeka, 70 gramov slaniny, 3 struky cesnaku, rozmarín,  pomarančová šťava, mleté čierne korenie  soľ.
Postup: Rybu osolíme, okoreníme, pokvapkáme pomarančovou šťavou, necháme odležať. Slaninu vyškvaríme a vyplníme ňou dno pekáča. Vložíme ryby  posypeme rozmarínom,  na vrch dáme cesnak, pokrájaný na pláty.Za občasného  prelievania  výpekom pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch Celzia  .
Kalerábové pyré:  potrebujeme 1 kaleráb 1 cibuľu, vodu, olivový olej,
Kaleráb s cibuľou nakrájame udusíme, zlejeme vodu a rozmixujeme  pridáme olivový olej aby sme mali konzistenciu pyré. 

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame