Tento týždeň si budeme variť chutne, letne a najmä bez alergénov. Kto má rôzne zdravotné ťažkosti vie, že to vôbec nie je jednoduché. Bratislavčanka Katarína Trgová vydala knihu s množstvom receptov pre alergikov a tento týždeň nám bude variť, dusiť aj piecť ryby na rôzny spôsob s Beátou Repíkovou.
Ryba s pomarančom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujme: 4 pláty ryby / sumčeka, 70 gramov slaniny, 3 struky cesnaku, rozmarín, pomarančová šťava, mleté čierne korenie soľ.
Postup: Rybu osolíme, okoreníme, pokvapkáme pomarančovou šťavou, necháme odležať. Slaninu vyškvaríme a vyplníme ňou dno pekáča. Vložíme ryby posypeme rozmarínom, na vrch dáme cesnak, pokrájaný na pláty.Za občasného prelievania výpekom pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch Celzia .
Kalerábové pyré: potrebujeme 1 kaleráb 1 cibuľu, vodu, olivový olej,
Kaleráb s cibuľou nakrájame udusíme, zlejeme vodu a rozmixujeme pridáme olivový olej aby sme mali konzistenciu pyré.
Ryba s pomarančom
01. 07. 2019 11:37 | Kulinárium

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay