Spišská kocka

Spišská kocka

Variť doma – taká je zásada pani Gizky alias Gizely Oňovej.  Jej recepty, ktoré prezrádza Janke Bleyovej -  majú viacero výhod, nielenže vychádzajú z domácich osvedčených surovín, ale nie sú ani finančne príliš náročné a doma je  doma, to znamená zdravšie a chutnejšie.

Spišská kocka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Ak  sa teda ponáhľate a nestíhate pripraviť pravé bryndzové pirohy – pani Gizka vám ponúka jednoduchšie riešenie – Spišskú kocku...

Potrebujeme:

100 g údenej slaniny
400 g sušených širokých rezancov
600 g zemiakov
250 g bryndze
250 g kyslej smotany
soľ podľa chuti

Príprava:

Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Získaný tuk zmiešame s uvarenými a precedenými rezancami.
V šupke uvarené zemiaky osolíme a roztlačíme spolu s bryndzou a s polovicou smotany.
Na vymastený pekáč dáme polovicu rezancov, vrstvu zemiakov s bryndzou a prikryjeme zvyšnými rezancami.
Vrch potrieme zvyškom smotany a v rúre predhriatej na 180 °C zapekáme asi 30 minút.
Podávame s kockami opraženej slaniny. 

Namiesto rezancov môžete použiť aj lazane a do zemiakovo-bryndzovej zmesi môžete pridať aj kôpor.


Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame