Variť doma – taká je zásada pani Gizky alias Gizely Oňovej. Jej recepty, ktoré prezrádza Janke Bleyovej - majú viacero výhod, nielenže vychádzajú z domácich osvedčených surovín, ale nie sú ani finančne príliš náročné a doma je doma, to znamená zdravšie a chutnejšie.
Spišská kocka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak sa teda ponáhľate a nestíhate pripraviť pravé bryndzové pirohy – pani Gizka vám ponúka jednoduchšie riešenie – Spišskú kocku...
Potrebujeme:
100 g údenej slaniny
400 g sušených širokých rezancov
600 g zemiakov
250 g bryndze
250 g kyslej smotany
soľ podľa chuti
Príprava:
Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Získaný tuk zmiešame s uvarenými a precedenými rezancami.
V šupke uvarené zemiaky osolíme a roztlačíme spolu s bryndzou a s polovicou smotany.
Na vymastený pekáč dáme polovicu rezancov, vrstvu zemiakov s bryndzou a prikryjeme zvyšnými rezancami.
Vrch potrieme zvyškom smotany a v rúre predhriatej na 180 °C zapekáme asi 30 minút.
Podávame s kockami opraženej slaniny.
Namiesto rezancov môžete použiť aj lazane a do zemiakovo-bryndzovej zmesi môžete pridať aj kôpor.