Nové, vymyslené, odskúšané, ale i tie, ktoré voľakedy dávno v kulinárskom umení využívali naše staré mamy. Aj dnes sa bude teda v kuchyni s pani Gizelou Oňovou, pohybovať Janka Bleyová....
Plnené pečené zemiaky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu plnených pečených zemiakov potrebujeme:
8 väčších zemiakov
200 g syra cottage alebo smotany, prípadne mascarpone
200 g bryndze
200 g šunky
soľ
1 kávovú lyžičku celej rasce
Pažítku, alebo kôpor
100 g slaniny
Príprava:
Zemiaky uvaríme v šupke, prekrojíme a čiastočne vydlabeme vnútro, ktoré zmiešame so syrom, s bryndzou a so šunkou nakrájanou na kúsky. Plnku ochutíme soľou, rascou a pažítkou alebo kôprom. Naplníme ňou vydlabané zemiaky a potom ich poukladáme na pekáč. Navrch každého zemiaka dáme plátok slaniny a v rúre rozohriatej na 180 °C pečieme asi 20 minút. Podávame s kyslou kapustou.