Gizela Oňová vám ani dnes nebude spievať, ale ponúkne vám jednoduchý recept. V kuchyni jej „sparring partnerku“ robí Janka Bleyová...
Paradajková kapusta s bravčovými kockami
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na paradajkovú kapustu s bravčovými kockami potrebujeme:
50 ml oleja
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
2 kávovú lyžičku celej rasce
700 g bravčovej krkovičky
soľ, mleté čierne korenie
1 kg hlávkovej kapusty
400 g pasírovaných paradajok
3 bobkové listy
práškový cukor
hladkú múku podľa potreby
Príprava:
Na oleji speníme cibuľu a cesnak (nakrájané nadrobno) a rascu. Pridáme na kocky nakrájanú krkovičku. Osolíme, okoreníme a dusíme asi 25 minút.
Pridáme na tenké prúžky nakrájanú kapustu a zalejeme 1,5 l vody. Pridáme paradajky, bobkový list a podľa chuti cukor. Varíme ďalších 20 minút.
Podľa potreby zahustíme 2 PL hladkej múky, ktorú rozmiešame v 0,5 dl vody. Podávame s čerstvým chlebom.
Dobrá rada:
Namiesto krkovičky môžete použiť paprikové klobásy.
Paradajková kapusta s bravčovými kockami
25. 06. 2019 11:37 | Kulinárium

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay