Ottovo rizoto

Ottovo rizoto

Gizela Oňová, alebo ak chcete Gizka, sa už zopárkrát nechala počuť, že popri speve, jej najväčšou vášňou je varenie. Práve v týchto dňoch finišuje na príprave svojej kuchárskej knihy, v ktorej mladé – začínajúce, ale i skúsenejšie gazdinky nabáda, aby varili doma. Prečo? Pýtala sa Janka Bleyová.

Ottovo rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
6 polievkových lyžíc oleja
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
300 g hydinovej pečene
1 polievková lyžica mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
1 zelenú papriku
1 kávová lyžička vegety
1 polievková lyžica gulášového korenia
300 g tarhone (slovenskej ryže)
soľ

Príprava:
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a nakrájaný cesnak. Pridáme kúsky pečene a za stáleho miešania pražíme 3 minúty. Prisypeme mletú papriku, korenie a nakrájanú zelenú papriku. Po minúte miešania pridáme vegetu, gulášové korenie a 2 dl vody a dusíme 5 minút. Tarhoňu uvaríme v mierne osolenej vode domäkka, precedíme, opláchneme studenou vodou a zamiešame do udusenej pečene.  Podávame s kyslou uhorkou.

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame