Zemiakový trhanec s grísom

Zemiakový trhanec s grísom

Dnešný sladký starodávny recept pre nás vybral Michal Herceg spolu s Róbertom Ihringom, ktorý sa zaujíma o gastronómiu aj z historického pohľadu.

Zemiakový trhanec s grísom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Vydavateľ kuchárskej knihy z 19. storočia neuvádza množstvá surovín, ani čas prípravy a tak si tento recept vyžaduje už skúsenejšieho kuchára. Zopakujme si teda, ako pripraviť zemiakový trhanec s grísom. Surové krumple obieliť, v pare na mäkko uvariť, odcediť, dať na tablu a grísom posypať, pričom sa na to pozor dáva, aby nebolo ani priveľa, ani primálo grísu. Zemiaky ešte horúce váľkom na cesto rozmiesiť, kúsky z neho trhať a klásť do rozpáleného masla. Nechať povoľne pražiť, pritom lopatkou či vidličkou na drobné kúsky posekať a obracať, aby neprihoreli. Dobrú chuť!

 

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame