Róbert Ihring z Piešťan sa zaoberá históriou gastronómie na našom území a zhromaždil veľa receptov. Michal Herceg z nich na dnes vybral niečo, čo by sme mohli nazvať Španielsky vtáčik spred troch storočí. Ozaj, čo poviete, ako sa k nám španielsky vtáčik vlastne dostal?
Španielsky vtáčik plnený mäsovou zmesou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Takže ešte raz španielsky vtáčik plnený mäsom. Potrebujeme: 1 kg teľaciny, soľ, žemľu, vajcia, zázvor, rozmarín, maslo, slaninu, mleté čierne korenie, vodu alebo vývar z polievky. Z teľaciny odrežeme 90 dg. Toto mäso nakrájame na plátky, vyklepeme a posolíme. Zostávajúcich 10 dg mäsa pomelieme, pridáme žemľu, rozmiešame vajíčka, zázvor, rozmarín, pokrájanú slaninu, korenie, soľ a všetko dobre zmiešame. Hotovou zmesou potom plníme plátky teľacieho mäsa a zväzujeme ich niťou, aby sa pri pečení nerozpadli. V pekáči ich podlejeme vývarom a na každú rolku dáme kúsok masla.
Španielsky vtáčik plnený mäsovou zmesou
19. 06. 2019 11:37 | Kulinárium

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay