26.3.2013
Suroviny: 2 kgkuracích pŕs, 200 g anglickej slaniny, 1/8 masla, 2 cibule, 1/4 kečupu, čierne korenie, bobkový list 8 ks, soľ, vegeta, karí korenie, provensálske korenie, grilovacie korenie, cesnak
Postup: Kuracie prsia rozporciujeme, osolíme a dochutíme vegetou, karí korením, provensálskym korením, grilovacie korenie. Necháme odležať aspoň hodinu, najlepšie od večera do rána. Následne pokrájame slaninu na malé kocky a opečieme do červena. Pridáme cibuľku, maslo, kečup, korenie a bobkový list. Podlejeme trochou vody a privedieme k varu. Kúsky kuracích pŕs poukladáme na pekáč, zalejeme pripravenou zmesou, prikryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 180 stupňoch 50 až 60 minút. Medzitým pretlačíme cesnak a jednotlivé porcie potrieme. Dopečieme 10 až 15 minút pri teplote 250 stupňov.