Dnes si pripravíme ľahké zelené jedlo. Hráškovo špenátovú omáčku s novými pučenými zemiakmi, vajíčkom, prípadne aj s údeným lososom. Marcele Jedinákovej recept prerozprával kuchár Ľuboš Mego.
Hráškovo-špenátová omáčka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
cibuľu, cesnak, rascu, tenké plátky zemiaku, vývar, ku koncu hrášok a mladý špenát -pre krajšiu farbu, vajíčko, mladé zemiaky, príp. toasty a plátky lososa
Odporúčame postupovať tak, že:
- najskôr si z hráškových strukov uvaríme vývar.
- potom na tuku speníme cibuľu, cesnak, rascu, tenké plátky zemiakov, pridáme vývar, ku koncu hrášok a mladý špenát na krajšiu farbu.
Ako prílohu si pripravíme mladé zemiaky:
- nové zemiaky vhadzujeme do osolenej vriacej vody, povaríme, potom popučíme dnom panvice a opekáme pomaly na masle (zväčší sa tým povrch ináč oblých zemiakov na opekanie),- takto z nich vzniknú chutné voňavé čipsy
- podávame s na tvrdo uvareným vajíčkom,
- alebo s upečenými toastami, či obľúbeným chlebom (maces, placky), ktorý natrieme ochuteným smotanovým syrom a uložíme naň plátky údeného lososa.