Tento týždeň si pripravíme jednoduché jarné recepty a pustíme tak neskorú jar do našej kuchyne. V receptoch použijeme čerstvé jarné zeleninky, ktoré nájdeme už aj v našich záhradkách- ako hrášok, jarná cibuľka, reďkovka, špenát, mrkvička, či skoré zemiaky.
Začneme raňajkovým receptom a tým bude hubová praženica. Marcela Jedináková sa nechala inšpirovať kuchárom Ľubošom Megom.
Originálna hubová praženica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Praženicu premiešavame 5 až 10 minút. Čím pomalšie praženicu varíme, tým bude vlhkejšia a krémovejšia.
Potrebujeme: lesné huby, vajíčka, cibuľku a maslo.
Postup prípravy: Na mierne rozpálenej panvici si roztopíme maslo, a vhadzujeme do nej na jemno nakrájanú cibuľu, ktorú smažíme do sklovita. Potom pridáme umyté nakrájané huby, chvíľku ich smažíme, o chvíľku pridáme trošku soli a korenia a čakáme, kým sa vyparí všetka voda. Na záver pridáme rozmiešané alebo rozšľahané posolené vajcia.
Praženicu premiešavame 5 až 10 minút. Čím pomalšie praženicu varíme, tým bude vlhkejšia a krémovejšia.
Pred podávaním posypeme čerstvými bylinkami a podávame s pečivom.