Demikát

Demikát

Obsahuje probiotické kutúry viac ako dvadsiatich druhov baktérií mliečneho kvasenia, chráni  pred onkologickými ochoreniami a osteoporózou. Účinne bojuje proti civilizačným ochoreniam a pomáha aj pri udržiavaní štíhlej línie...Dá sa jesť ráno, na obed, aj večer, na množstvo spôsobov a navyše výborne chutí....Čo by sme si nepochválili to naše, čo za pochvalu naozaj stojí! Tento týždeň spievali v našom Kulináriu ódy na bryndzu - šéfkuchár Braňo Križan, viceprezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov SR  a Tatiana Šušková.
A dnes pokračujú:  

Demikát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Najskôr si pripravíme mäsitú červenú papriku, ktorá dodá polievke špecifickú chuť.
Papriky potrieme olejom, osolíme, uložíme na plech, pečieme v rúre na teplote 250 stupňov približne 10-12 minút.
Po vybratí z rúry preložíme do misky prikryjeme fóliou. Sparená paprika sa potom dobre šúpe.
Na prípravu polievky demikát potrebujeme cibuľu, ktorú si nakrájame na drobné kocky, orestujeme ju na oleji alebo na bravčovej masti, do restovanej cibule pridávame aj upečenú papriku, podlejeme to vývarom, najlepšie takým, ktorý nám zostal z prípravy zemiakových halušiek, pridáme bryndzu, smotanu – všetko rozmixujeme do hladkého krému a môžeme podávať.
Dobrú chuť!   

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame