25.3.2013
Suroviny: 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 100 g masla, 200 g hrubej múky, ½ balíčka prášku do pečiva, soľ, kôru z 1 pomaranča a citróna.
Rumový sirup: 5 kávových lyžičiek kryštálového cukru, 5 polievkových lyžíc vody, 6 polievkových lyžíc rumu. Všetko zmiešame a varíme, až kým sa nerozpustí.
Postup: Cukor vymiešame so 4 žĺtkami až do peny. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, maslo, štipku soli a kôru z jedného pomaranča a citróna. Všetko spolu premiešame a nakoniec vmiešame postupne a ľahko sneh zo 4 bielkov. Formu na bábovku alebo tortovú vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou, alebo strúhankou. nalejeme do nej cesto a vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečieme asi ½ hodinu. Keď je baba upečená ešte za horúca ju pojeme rumovým sirupom. Sirupom babu polievame postupne, nalejeme a čakáme až vsiakne ,až do minutia. Vrch baby ozdobíme kandizovaným ovocím pokrájaným na kúsky a prizdobíme šľahačkou.