Hrášková polievka s wasabi

Hrášková polievka s wasabi

Dnešný recept, ktorý nám prinášajú mladý nadšenec pre varenie a experimentovanie v kuchyni a Janka Bleyová, ulahodí všetkým milovníkom ostrých chutí.  

Hrášková polievka s wasabi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

SUROVINY:
1 lyžicu  masla
1 cibuľu
štipka muškátového oriešku
1 liter zeleninového vývaru (alebo vody)
2 väčšie zemiaky
soľ a čerstvo namleté korenie
100 g kyslej  smotany
2 lyžičky pasty wasabi
350 g mrazeného  hrášku
1 veľkú hrsť čerstvého špenátu
1 lyžicu citrónovej šťavy

POSTUP:
Na masle orestujte najemno nakrájanú cibuľu, pridajte štipku muškátového kvetu a nechajte pár sekúnd rozvoňať. Zalejte zeleninovým vývarom (v núdzi možno použiť aj horúcu vodu). Pridajte na  kocky nakrájané  zemiaky, soľ a čerstvo namleté korenie. Varte na miernom ohni asi 15 minút, až kým budú zemiaky mäkké. Medzitým v miske zmiešajte kyslú smotanu s 1 lyžičkou wasabi pasty dohladka a nechajte zatiaľ bokom.
Do polievky prisypte 250 g mrazeného hrášku, umytý špenát a 1 lyžičku wasabi. Nechajte 30 sekúnd variť a potom polievku rozmixujte dohladka. Ak chcete naozaj jemný krém, polievku v tejto fáze preceďte cez jemné sito.
Hotový krém dochuťte soľou a citrónovou šťavou a nakoniec prihoďte 100 g mrazeného hrášku. Nechajte prejsť varom a ihneď podávajte s kopčekom ochutenej smotany.

Autor. Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame