Teľacie na pive s paštrnákovým pyré

Teľacie na pive s paštrnákovým pyré

Keď varia muži, skoro vždy je to o nápade. A tak to bolo aj v prípade mladého muža, ktorý vám dnes ponúkne svoj recept na mäsovú špecialitu.

Najskôr ju síce prezradil Michalovi Hercegovi, ale ten nelenil ponúknuť ho aj nám ostatným. Takže, ak sme vám narobili chute na túto mäsovú špecialitu, ktorá má názov Teľacie na pive s paštrnákovým pyré a je dielom Adama Vaska z Dolnej Súče, tu je recept:

Suroviny: teľacie mäso – stehno, soľ, šalvia, olej.
Na pyré: zemiaky, paštrnák, trochu strúhanej mrkvy.
Na zeleninovú prílohu, ktorá sa podáva zvlášť: opekaná slaninu, mrkva nastrúhaná na jemné plátky asi 2-3 cm dlhé a smotana.

Postup: Mäso nasolíme, okoreníme, obalíme v šalvii a oleji. Dáme na plech, zakryjeme alobalom alebo pokrievkou a pečieme pri 180 stupňoch asi 1 hodinu. Potom odkryjeme a pečieme ďalej asi 1 hodinu. Pripravíme si pyré – zemiaky uvaríme v osolenej vode, uvaríme aj paštrnák, zmiešame, rozmixujeme, pridáme maslo a trochu smotany. Prílohu, ktorú podávame zvlášť, robíme tak, že opečieme slaninu, z mrkvy nakrájame jemné prúžky asi 2-3 cm dlhé, zastrekneme pivom, chvíľku opekáme a v závere zjemníme trochou smotany. 

Teľacie na pive s paštrnákovým pyré Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame