Kuchyňa bola už v detstve pre neho „akási objavovaňa“ a miesto na experimentovanie. Rád vymýšľal nové recepty a napokon, veľmi mladý odišiel variť aj do zahraničia. Miroslav Lenko - nepromovaný, ale vynikajúci kuchár – nám počas celého týždňa bude pripravovať pokrmy, ktoré preverili čas a najmä jeho priatelia a rodina. Asistovať v kuchyni mu bude Janka Bleyová.
Vajíčková nátierka s tvarohom a tuniakom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
POTREBUJEME:
250 g – nízkotučného tvarohu
1 veľkú lyžicu - majonézy
1 plnú lyžičku – kremžskej horčice
100 g - konzervovaného tuniaka (zliaty)
4 natvrdo uvarené vajcia
2 ks - kyslé uhorky
2 ks - jarnej cibuľky
soľ a čerstvo namleté korenie
POSTUP:
Do misy dajte tvaroh, majonézu, horčicu, mäso z tuniaka, vajíčka nakrájané na kocky, jarné cibuľky aj so zelenou časťou nakrájané nadrobno, kyslé uhorky nakrájané na malé kocky, zmes osoľte a okoreňte a jemne premiešajte. Chlieb na sucho opražte na panvici. Pochúťku napokon ozdobíme nadrobno nakrájanou pažítkou...