Ananásový koláč, ktorý nám o chvíľu upečie Adriana Ihringová z Piešťan, nie je vraj vôbec časovo náročný ani zložitý a tak mu pokojne môžeme dať prívlastok nedeľný. Michala Hercega najprv zaujímalo, čo si na tento koláč treba pripraviť.
Nedeľný ananásový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na nedeľný ananásový koláč potrebujeme:
1 konzervu ananásového kompótu, 1,5 pohára polohrubej múky, 1,5 pohára krištáľového cukru, 2 vajcia, 2 kávové lyžičky sódy bikarbóny, 1 prášok do pečiva. Ananás rozmixujeme aj so šťavou a všetky ingrediencie spolu zmiešame. Plech si môžeme vyložiť papierov, alebo si ho vymastíme a vysypeme či už múkou alebo strúhankou. Pečieme na 180 stupňoch cca 30 minút. Na krém potrebujeme: 2 nátierkové maslá, 1 uvarený vychladnutý vanilkový puding, 1 polievkovú lyžicu kryštálového cukru a 1 vanilkový cukor. Puding zmiešame s nátierkovým maslom a natrieme na povrch koláča. Koláč môžeme posypať čokoládou, grankom alebo opraženými nasekanými vlašskými orechmi.