Kurací šalát a vývar z kuraťa

Kurací šalát a vývar z kuraťa

Dnes si s Adrianou Ihringovou z Piešťan pripravíme až dva chutné recepty. Ako prvý zaznamenal Michal Herceg postup prípravy kuracieho šalátu. Čo teda budeme potrebovať?

Kurací šalát a vývar z kuraťa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujeme suroviny na prípravu kuracieho šalátu. 4 kusy kuracích pŕs uvarených v slanej vode, 1 konzerva broskýň, 1 veľké jablko, 1 mrkva, 2 hrste mrazeného hrášku, 1 stonkový zeler, soľ, korenie, kari korenie, majonéza, kyslá smotana. Kuracie prsia si uvaríme a nakrájame na drobné kocky, rovnako aj broskyňu, jablko a polouvarenú mrkvu, ktorú však môžeme dať aj nastrúhanú surovú. Pridáme mrazený roztopený hrášok, stonkový zeler pokrájaný na drobné kúsky, koreniny, majonézu a kyslú smotanu. Všetko zmiešame a necháme odležať pol dňa. Tento šalát môžeme podávať napríklad v košíčkoch z lístkového cesta. Pripájame ešte jednu kuchársku inšpiráciu. Vývar totiž môže byť aj z pečeného kuraťa a vraj je to naozaj lahôdka. Osolené kura pečieme asi 60 minút pri teplote 200 stupňov. Asi v polovici pečenia pridáme cibuľu, mrkvu a petržlen. Upečené kura aj s výpekom vložíme do hrnca. Zalejem studenou vodou, pridáme koreňovú zeleninu. Po dvoch-troch hodinách je vývar hotový. Kura z vývaru môžeme jednoducho zjesť, ale dá sa aj vytiahnuť, rozpoliť, dať naň plátky masla a znovu upiecť so soľou a razcou. Adriana Ihringová a spolu s ňou aj my prajeme dobrú chuť.
 

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame