Adriana Ihringová z Piešťan si nové recepty vymýšľa aj sama, no veľa nápadov čerpá aj odinakiaľ. Ako povedala Michalovi Hercegovi, pri dnešnej pochúťke, cuketovom slanom koláči, naozaj nemusela chodiť ďaleko.
Cuketový slaný koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na cuketový slaný koláč si pripravíme: 3 šálky cukety pokrájanej na drobné kocky, 1 väčšiu cibuľu, 0,5 šálky olivového oleja, 1 šálku polohrubej múky, 0,25 alebo 0,5 prášku do pečiva, 3 vajcia, 200 g postrúhaného syra. Ďalšie ingrediencie sú ľubovoľné: petržlenová vňať, zelerová vňať, majorán, zeleninové ochucovadlo, soľ, čierne korenie, slanina alebo iná údenina. Všetko spolu premiešame. Vymastený plech vysypeme strúhankou a pri teplote 200 stupňov pečieme približne 30 minút, kým sa na povrchu koláča objaví hnedá kôrka. Koláč podávame napr. s chrumkavým ľadovým šalátom, v ktorom nechýba feta syr, cherri paradajky, šalotka, uhorka a paprika.