Aj dnes nám varí kuchárka a gurmánka Adriana Ihringová z Piešťan. A aký recept to dnes bude? To už povedala Michalovi Hercegovi.
Treskový nákyp Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na treskový nákyp si pripravíme: 600 g tresky, 500 g uvarených zemiakov, 600 g cibule, 1 šľahačkovú smotanu, akýkoľvek druh syra, kari korenie, biele mleté korenie a soľ. Uvaríme zemiaky. tresku takisto uvaríme v slanej vode. Cibuľu opražíme na masle a zalejeme šľahačkovou smotanou. Pridáme čajovú lyžičku kari a biele mleté korenie. Povaríme a všetko zmiešame do kopy. Rybu si rozdrvíme medzi prstami. Zemiaky pokrájame na plátky alebo kocky. Všetko zmiešame, necháme piecť v rúre na 200 stupňov a pred koncom posypeme strúhaným syrom. Pečieme, kým sa na povrchu nevytvorí chrumkavá kôrka.