Dekanské rezne

Dekanské rezne

Tento týždeň nás bude v kuchyni hostiť žena, ktorá má z varenia skutočnú radosť. Volá sa Adriana Ihringová, je z Piešťan a poznať ju môžete aj z kuchárskych televíznych súťaží. Ako prvý prezradila Michalovi Hercegovi recept na Dekanské rezne. 

Dekanské rezne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Dekanské rezne potrebujeme: 4 prsné kuracie rezne, grilovacie korenie, 2 polievkové lyžice polohrubej múky, mandle alebo mandľové lupienky, hrozienka 2 dcl bieleho vína, olej. Na studenú omáčku si pripravíme: majolku, kyslú smotanu, ananás, brusnice, soľ, cukor a citrónovú šťavu. Rezne si naklepeme, osolíme, obalíme v múke zmiešanej s grilovacím korením. Sprudka opečieme z oboch strán a zalejeme vyvareným bielym vínom. Pridáme mandle a hrozienka. Podávame so studenou omáčkou a gratinovanými zemiakmi.Surové zemiaky nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a zalejeme šľahačkovou smotanou. Nastrúhame na ne parmezán, pridáme trochu muškátového orechu a dáme piecť.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto. Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame