Po celý týždeň sme vám ponúkali jedlá zo špargle. Dnešný nedeľný obed bude mať asi trocha inú podobu a vy si pochutíte na niečom mäsitom. Sladkou bodkou môže byť orechový rez s marmeládou a kakaom. Viera Horáková ho pripravovala s ambasádorom Slovenska v Svetovom inštitúte gastronómie Milošom Lachkovičom.
Orechový rez s marmeládou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu orechového rezu s marmeládou potrebujeme:
6 vajec, 200 gramov polohrubej múky, maizenu, práškový cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru, tuk na vymastenie, strúhanku na vysypanie, postrúhané orechy, marmeláda a kakao, škoricu
Postup:
Žĺtka, vanilkový cukor, citrónovú kôru a práškový cukor vyšľaháme, bielka a práškový cukor vyšľaháme na tuhý sneh, múku, orechy a škoricu zmiešame
Všetky 3 komponenty spojíme, vylejeme na plech a pečieme pri teplote 160 stupňov 40 minút
Po upečení ešte za tepla potrieme marmeládou a posypeme kakaom a cukrom.