Ak patríte medzi ľudí, ktorí obľubujú špargľu, potom vám aj dnes ulahodíme. Spolu s Vierou Horákovou a kuchárom Milošom Lachkovičom sme si už pripravovali krémovú špargľovú polievku či špargľu na spôsob Cézar Augustus a teraz to budú špargľové košíčky.
Špargľové košíčky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu špargľových košíčkov potrebujeme:
Špargľu, šľahačku, mlieko, maizenu, vajíčka, bravčovú masť na vymastenie formičiek, soľ, muškátový oriešok a petržlenovú vňať.
Postup:
Uvarenú špargľu rozmixujeme s mliekom a vajíčkami, pridáme maizenu, šľahačkovú smotanu, soľ, muškátový oriešok, petržlenovú vňať a všetko spolu zamiešame.
Vymastené tortičky naplníme touto masou do dvoch tretín a pečieme 40 minút pri teplote 160 stupňov.