Po celý tento týždeň pripravujeme jedlá zo špargle, máme totiž špargľovú sezónu. Spolu s Vierou Horákovou a ambasádorom Slovenska v svetovom inštitúte gastronómie Milošom Lachkovičom, ktorý mimochodom varí pre deti v školskej jedálni v Stupave, si dnes pripravíme syrovú omáčku.
Špargľovo-syrová omáčka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu syrovej omáčky potrebujete:
Špargľu, 3 druhy syra, šľahačkovú smotanu, mlieko, vývar zo špargle, maslo, hladkú múku, pažítku, 2 žĺtka a soľ.
Postup:
Špargľu uvaríte v slanej vode s kúskom citróna.
Keď je mäkká, vložíte ju do panvičky s maslom a zohrejete.
V druhej nádobe rozpustíte maslo, pridáte hladkú múku, trocha opražíte, dodáte mlieko, šľahačkovú smotanu, syr, ktorý necháte rozpustiť. Na záver zjemníte žĺtkami a pažítkou.