Špargľová sezóna je v plnom prúde. Túto sezónnu zeleninu plnú vitamínov zaraďujú do jedálneho lístka reštaurácie, jedálne, no pokrmy zo špargle si môžete pripraviť aj vy doma. Viera Horáková sledovala prácu renomovaného kuchára Miloša Lachkoviča zo Stupavy.
Špargľa na spôsob Cézar Augustus Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu špargle na spôsob Cézar Augustus potrebujete:
Špargľu, šunku a syr - oboje nakrájané na plátky, mletú červenú papriku, vývar zo špargle, petržlenovú vňať a maslo.
Postup:
Špargľu si očistíte, a 5 až 7 minút varíte. Keď je mäkká, jemne ju opečiete na horúcom masle, prikryjete šunkou, plátkami syra, pridáte trocha červenej papriky a podlejete vývarom zo špargle. Prikryjete a po chvíli, keď sa syr roztopí môžete konzumovať.
Zajtra si pripravíme syrovú omáčku, ktorú môžeme so špargľou podávať.