Tento týždeň vám ponúkneme jedlá zo špargle. Túto kráľovskú zeleninu zaraďuje do jedálneho lístka čoraz viac ľudí, ktorí preferujú zdravú výživu. Dá sa pripraviť na viacero spôsobov, len potrebujeme vedieť ako na to. Začnime špargľovou polievkou. S ambasádorom Slovenska v svetovom inštitúte gastronómie Milošom Lachkovičom ju pripravovala Viera Horáková.
Krémová špargľová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete špargľu, zelenú, alebo bielu, šľahačku, mlieko, hladkú múku, maslo, soľ, koliesko citróna, muškátový oriešok.
Postup:
Očistenú špargľu varíme 5-7 minút.
Rozmixujeme, pridáme šľahačku, trocha hladkej múky, ktorú sme rozmiešali v mlieku.
Vznikne nám krémová polievka, ktorú dochutíme soľou a muškátovým orieškom.