Dusené hovädzie mäso na červenom víne

Dusené hovädzie mäso na červenom víne

Mnohé gazdinky siahajú v nedeľu po bravčovom mäse, lebo na slávnostný obed  pripravujú rezne  na rôzny  spôsob. Rovnako môžeme pripraviť aj hovädzie mäso. Michala Šafarika, šéfkuchára jednej z Bratislavských reštaurácií v centre mesta navštívila  Beáta Repíková.   

Dusené hovädzie mäso na červenom víne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
1100 gramov  hovädzieho  mäsa,  300 gramov šampiňónov, 100 šalotky čerstvej,  15 gramov tymiánu, 40 gramov cesnaku,100 gramov cibule, pol litra červeného vína, soľ, čierne korenie, bobkový list, môže byť aj mrkva, 

Postup:  opražíme cibuľku cesnak, potom pridáme  pol litra  červeného  vína,  podusíme  , opäť pridáme  soľ čierne korenie, bobkový list, šampiňóny, mrkvu, drvené paradajky, šalotku  opäť potom dusíme  pomaly na  miernom ohni asi 4 hodiny. 
Víno sa postupne zredukuje a mäso zostáva mäkké a vláčne.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame