Mnohé gazdinky siahajú v nedeľu po bravčovom mäse, lebo na slávnostný obed pripravujú rezne na rôzny spôsob. Rovnako môžeme pripraviť aj hovädzie mäso. Michala Šafarika, šéfkuchára jednej z Bratislavských reštaurácií v centre mesta navštívila Beáta Repíková.
Dusené hovädzie mäso na červenom víne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
1100 gramov hovädzieho mäsa, 300 gramov šampiňónov, 100 šalotky čerstvej, 15 gramov tymiánu, 40 gramov cesnaku,100 gramov cibule, pol litra červeného vína, soľ, čierne korenie, bobkový list, môže byť aj mrkva,
Postup: opražíme cibuľku cesnak, potom pridáme pol litra červeného vína, podusíme , opäť pridáme soľ čierne korenie, bobkový list, šampiňóny, mrkvu, drvené paradajky, šalotku opäť potom dusíme pomaly na miernom ohni asi 4 hodiny.
Víno sa postupne zredukuje a mäso zostáva mäkké a vláčne.