Japonské teriyaki

Japonské teriyaki

Tradičný japonský recept nám pomôže tento týždeň spestriť jedálny lístok. Raz za čas,keď dostaneme chuť na nejakú ázijskú kuchyňu, si môžeme podľa dnešného receptu pripraviť aj netradičnú večeru. Ako na to? To už hovorí Beáte Repíkovej šéfkuchár  jednej z bratislavských reštaurácií Michal Šafarik.      

Japonské teriyaki Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo potrebujeme na  netradičný japonský obed či večeru. 
Vykostené kura bez kože, soľ, korenie, cesnak, cukor, cibuľu, sójovú omáčku, zázvor, ryžové alebo slivkové víno, koriander, papriku, cuketu.

Postup: 100 gramov cukru skaramelizujeme, potom pridáme očistenú cibuľu, cesnak a zázvor. Všetko nadrobno nakrájame, povaríme a pridávame sójovú omáčku, ryžové alebo  slivkové  víno. Dolejeme 2 dl vody, dovaríme a rozmiešame nakoniec s ponorným mixérom.
Takto pripravenú  omáčku potom dávame na kura. 

Pripravíme si kuracie stehná, osolíme, okoreníme, opečieme sprudka na olivovom oleji na panvici. Potom nakrájame zeleninu, koriander, papriku, mrkvu, cuketu   a pred podávaním   zeleninu  opečieme, pridáme  do nej  mäso a prelejeme  vopred pripravenou  omáčkou.
Hotové kuracie teriyaki dávame ako plnku do pečeného zemiaku.  
  

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame