Tradičný japonský recept nám pomôže tento týždeň spestriť jedálny lístok. Raz za čas,keď dostaneme chuť na nejakú ázijskú kuchyňu, si môžeme podľa dnešného receptu pripraviť aj netradičnú večeru. Ako na to? To už hovorí Beáte Repíkovej šéfkuchár jednej z bratislavských reštaurácií Michal Šafarik.
Japonské teriyaki Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Čo potrebujeme na netradičný japonský obed či večeru.
Vykostené kura bez kože, soľ, korenie, cesnak, cukor, cibuľu, sójovú omáčku, zázvor, ryžové alebo slivkové víno, koriander, papriku, cuketu.
Postup: 100 gramov cukru skaramelizujeme, potom pridáme očistenú cibuľu, cesnak a zázvor. Všetko nadrobno nakrájame, povaríme a pridávame sójovú omáčku, ryžové alebo slivkové víno. Dolejeme 2 dl vody, dovaríme a rozmiešame nakoniec s ponorným mixérom.
Takto pripravenú omáčku potom dávame na kura.
Pripravíme si kuracie stehná, osolíme, okoreníme, opečieme sprudka na olivovom oleji na panvici. Potom nakrájame zeleninu, koriander, papriku, mrkvu, cuketu a pred podávaním zeleninu opečieme, pridáme do nej mäso a prelejeme vopred pripravenou omáčkou.
Hotové kuracie teriyaki dávame ako plnku do pečeného zemiaku.