Pekingská kačica

Pekingská kačica

Kačica je bohatá na proteíny. Preto si ju v jedálnom lístku všimla kolegyňa Beáta Repíková. V 100 gramoch domácej kačky je približne 18 gramov kvalitných bielkovín, ktoré sú nevyhnutné pre bunky, tkanivá, enzýmy i hormóny. Dnes  si ju pripravíme tak, ako chutí návštevníkom  bratislavskej reštaurácie, kde je šéfkuchárom  Bratislavčan Michal Šafarik.     

Pekingská kačica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 5 kačacích stehien, pol kilogramu pomarančov, 2 polievkové lyžice medu, 50 gramov zázvoru, 30 gramov cesnaku,10 gramov korianderu, 200 ml sladkej čili omáčky.

Ako  postupujeme.
Kačacie mäso poukladáme na plech, osolíme a okoreníme. Zalejeme omáčkou, ktorú si takto pripravíme:  Do mixéra dáme šťavu a kôru z pomarančov, zázvor, med, cesnak, koriander a sladkú čili omáčku. Všetko rozmixujeme, vylejeme na  kačacie stehná a pečieme 3 - 4 hodiny   na 160 stupňov, nakoniec na 230 stupňov, aby sme zapiekli kôrku.   

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame