Tento týždeň varíme so šéfkuchárom Michalom Šafarikom. Vo Veľkej Británii spolupracoval s Jamiem Oliverom a dnes v jednej z bratislavských reštaurácii v centre mesta pripravuje aj pečené zemiaky naplnené najrôznejšími plnkami. Beáte Repíkovej prezradil Michal Šafarik plnený zemiak s lesnými hríbmi na víne a na smotane.
Lesné hríby na víne a na smotane Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 1 kg lesných hríbov, 150 gramov cibule, 80 gramov cesnaku, 25 gramov tymianu, pol litra bieleho vína, soľ, korenie, 15 gramov estragónu - najlepšie čerstvého, pol litra smotany na šľahanie.
Postup: Opražíme cibuľu a cesnak, nasekáme tymian a pridáme k cibuli a cesnaku, potom prilejeme biele víno a pomaly redukujeme. Ochutíme soľou a korením, potom pridáme lesné hríby, napokon smotanu na šľahanie a čerstvý estragón, ktorý dodá lesným hríbom jedinečnú chuť. Lesnými hríbmi na víne a na smotane potom plníme zemiak, prípadne ich podávame so zemiakovým pyré.