Lesné hríby na víne a na smotane

Lesné hríby na víne a na smotane

Tento týždeň varíme so šéfkuchárom Michalom Šafarikom. Vo Veľkej Británii spolupracoval s Jamiem Oliverom a dnes v jednej z bratislavských reštaurácii v centre mesta pripravuje aj  pečené zemiaky naplnené najrôznejšími plnkami. Beáte Repíkovej prezradil Michal Šafarik plnený zemiak s lesnými hríbmi na víne a na smotane.      

Lesné hríby na víne a na smotane Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 1 kg lesných hríbov, 150 gramov cibule, 80 gramov cesnaku, 25 gramov  tymianu, pol litra bieleho vína, soľ, korenie, 15 gramov estragónu - najlepšie čerstvého, pol litra smotany na šľahanie. 

Postup: Opražíme cibuľu a cesnak, nasekáme tymian a pridáme k cibuli a cesnaku, potom prilejeme biele víno a pomaly redukujeme. Ochutíme soľou a korením, potom pridáme lesné hríby, napokon smotanu na šľahanie  a čerstvý estragón, ktorý dodá lesným hríbom jedinečnú chuť. Lesnými  hríbmi na víne a na smotane potom plníme zemiak, prípadne ich podávame so zemiakovým pyré. 

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame