Dnes si povieme recept na jednoduchú, zdravú a sýtu prílohu. Krémové krúpky alebo inak povedané krupkoto. Znova použijeme aj medvedí cesnak. V prípade, že máte bezlepkovú diétu, môžete použiť namiesto krúp pohánku. Marcele Jedinákovej recept nadiktoval kuchár Ľuboš Mego.
Krúpy s medvedím cesnakom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
500 g veľkých jačmenných krúp, prípadne pohánky,
cibuľu, cesnak, sušený majorán a oregano, a čerstvé nasekané čili (ak chcete), bobkový list, vývar, maslo a medvedí cesnak, soľ a korenie
Postup:
Na drobno nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme cesnak, sušený majorán a oregano, a čerstvé nasekané čili,
Necháme osmažiť, pridávame prepláchnuté jačmenné krúpy alebo pohánku, osmažíme, posolíme, pokoreníme a zalievame vývarom v pomere jedna ku dvom. Zalievame osmažené krúpy alebo pohánku vývarom, pridáme bobkový list a varíme do vstrebania tekutiny, odstavíme a prikryté necháme dôjsť. Pri zohrievaní doplníme 500 ml vývaru a cesnak, necháme prevrieť, odstavíme, pridáme lyžicu masla na zjemnenie.
Podávame s akýmkoľvek proteínom, vajíčkom, mäsom, alebo grilovanou zeleninou.