Plnené mäso s medvedím cesnakom

Plnené mäso s medvedím cesnakom

Tento týždeň postupne pripravujeme menu z receptov z medvedieho cesnaku a dnes si pripravíme hlavné jedlo- plnené mäso, ktoré naplníme plnkou z medvedieho cesnaku a chleba. Aké suroviny potrebujeme na plnku, ktorú pripravíme ako prvú? Na to sa Marcela Jedináková opýtala kuchára Ľuboša Mega.  

Plnené mäso s medvedím cesnakom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu plnky z medvedieho cesnaku potrebujeme:
2 cibule, 3 strúčky cesnaku, maslo, kocky suchého chleba, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie, muškátový orech, tymian,
1 - 2 vajcia, čerstvé čili (ak chcete) a nasekanú hrsť medvedieho cesnaku.

2 cibule osmažíme na masle, pridáme pretlačené cesnaky a štipku tymianu a chlieb. Používame chlieb kváskový, nakrájame ho na kocky, ak je čerstvý, treba ho v rúre nechať na 150°C chvíľu vysušiť a opiecť.
Primiešame nasekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie, muškátový orech,
vymiešané 1 - 2 vajíčka, čerstvé čili (ak chcete) a nasekanú hrsť medvedieho cesnaku.
Vymiešanou plnkou plníme rôzne druhy mäsa, my sme dnes plnili kuracie stehná. Ako?
Horné stehná vykostíme, do vzniknutého otvoru vtlačíme pripravenú plnku, otvor zašijeme. Naplnené osolené a okorenené kuracie stehná z oboch strán opečieme na oleji a necháme ešte dopiecť v rúre približne na pol hodinu.

Takto pripravené mäso podávame s jarnou zeleninou alebo akoukoľvek inou prílohou podľa Vašej chuti.

Autorka: Marcela Jedináková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame