Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku

Včera sme si pripravili jednoduché nátierky z medvedieho cesnaku a o studenej príprave medvedieho cesnaku si povieme aj dnes. Pripravíme si pesto, ktoré môžeme jesť ako prílohu, alebo ho vmiešame do domáceho chleba či lístkového cesta. S Marcelou Jedinákovou sa o recepty podelil kuchár Ľuboš Mego.   

Pesto z medvedieho cesnaku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na veľmi obľúbené pesto z medvedieho cesnaku potrebujeme 150 gramov medvedieho cesnaku, 50 gramov nastrúhaného tvrdého syra, strúčik cesnaku, 50 gramov orechov a 150 až 200 ml olivového oleja. Všetky ingrediencie zmixujeme, hotové pesto odložíme v pohároch do chladničky alebo použijeme
zarolované do tyčiniek z  lístkového cesta alebo domáceho chleba.
Postup je jednoduchý- vyvaľkáme plát lístkového cesta alebo domáceho chlebového cesta, natrieme ho bohato pestom, nakrájame na plátky, zatočíme do špirály (v tvare tyčinky). Lístkové cesto dáme hneď piecť, chlebové necháme  chvíľu nakysnúť.
Ak používate domácu piecku na chlieb, vyberte cesto z nej ešte pred kysnutím, vmiešajte nahrubo pesto a vráťte späť.
Upečené lístkové alebo chlebové tyčinky pri jedení podľa chuti namáčame do kyslej smotany.

Autorka: Marcela Jedináková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame