Tekvicový dezert

Tekvicový dezert

Janka Zálešáková, uznávaná odborníčka na zdravú výživu nám tento týždeň pripravuje jedlá  podľa receptov z publikácie „Výživa ako zbraň proti rakovine“, ktorú prekladala z anglického originálu. Ale pridáva aj svoje vyskúšané zdravé recepty. A čo bude  „kuchtiť“  dnes? To vie Janka Bleyová. 

Tekvicový dezert Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ešte malá rekapitulácia:  Najskôr rada pre gazdinky, ktoré nemajú čas pripraviť ťahané nefalšované štrúdľové cesto - môžu využiť aj hotové,  kupované cesto, ale nie lístkové... 
A čo budeme potrebovať do náplne?  400 gramov očistenej na kocky nakrájanej tekvice (hokkaido, alebo muškátová - oranžovo sfarbené vnútro) a 400 gramov očistených na kocky nakrájaných jabĺk, 150 gramov cukru, 5 polievkových lyžíc pomletých orechov (vlašské, lieskové), vanilkový cukor, škorica, klinčeky, šťava a kôra z jedného citróna.
Príprava: Tekvicu a jablká podusíme bez vody, aby mierne zmäkli,  vychladíme  na izbovú teplotu, pridáme cukor a ostatné ingrediencie a zamiešame. Plátky štrúdľového cesta  pokvapkáme rozpusteným maslom, rozložíme  plnku na cesto a  potom cesto  zrolujeme. Štrúdle preložíme na vymastený plech, alebo na plech vyložený papierom na pečenie. Zhora a zboku štrúdľu pomastíme  rozpusteným maslom. Pečieme pri 180 st. C asi 40 minút.

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame