Polievka z medvedieho cesnaku

Polievka z medvedieho cesnaku

Jarné počasie už láka do prírody aj tých lenivejších, no a v prípade, že naďabíte na medvedí cesnak, bude to  dvojnásobná výhra v prospech vášho zdravia: nielenže budete na čerstvom vzduchu, ale môžete pomôcť aj svojim chuťovým kalíškom. Ak sa vám zdá, že hovorím v hádankách, počúvajte dnešný recept, ktorý vám ponúka  odborníčka na výživu  MUDr. Janka Zálešáková.  V kuchyni jej bude asistovať  moja kolegyňa Janka Bleyová.

Polievka z medvedieho cesnaku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujete:
1 cibuľu, 30 gramov masla, 1 polievkovú lyžicu hladkej múky, 1 liter kuracieho, alebo zeleninového vývaru, 200 gramov listov medvedieho cesnaku, 2 stredne veľké zemiaky, soľ a čierne korenie podľa chuti, nastrúhaný muškátový oriešok, 3 lyžice vyšľahanej smotany na šľahanie, nakrájaný medvedí cesnak (na ozdobu).


Príprava:
Cibuľu treba na jemno nakrájať,  na horúcom masle opražiť do sklovita, pridať hladkú múku, zaliať studeným vývarom, pridať na malé kocky nakrájané zemiaky a variť  pokým nezmäknú. Medzitým nakrájať umytý medvedí cesnak na široké rezance a vložiť do polievky, krátko povariť, pridať  korenie. Polievku rozmixovať ponorným mixerom, pridať a jemne zamiešať vyšľahanú šľahačku. Na tanieri ozdobiť tenkými rezančekmi listov medvedieho cesnaku.

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame