Predpokladáme, že dnešným kulinárskym receptom, ulahodíme najmä hubárom. Môžete oponovať, že od hubárskej sezóny nás delí ešte niekoľko mesiacov, ale Janka Bleyová vám s odborníčkou na výživu Jankou Zálešákovou ponúknu recept, podľa ktorého môžete variť bez ohľadu na sezónu.
Šalát z hlivy s jablkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pripravte si:
2 polievkové lyžice masla
3 jablká nakrájané na kocky
375 gramov hlivy ustricovej
2 polievkové lyžice octu z jablčného vína
60 ml olivového oleja
Soľ a čerstvo zomleté čierne korenie
Nezabudnite na 400 gramov čerstvej rukoly
60 gramov vlašských orechov
A postup je takýto:
Oddelene orestujte jablká a hlivu na masle, stačí 1 - 2 minúty pri stredne vysokej teplote, medzitým v malej miske zmiešajte ocot a olivový olej, podľa chuti osoľte a okoreňte čiernym korením. Do veľkej misky potom dáte rukolu s octom, pridáte jablká, hlivu, orechy, dôkladne premiešate a jedákom podávate teplé.