S odborníčkou na výživu Jankou Zálešákovou sme v „regiňáckom kulináriu“ včera zvládli marinované cherry paradajky. Dnes to bude, ako sa hovorí, iná káva. Partnerkou našej odborníčky v kuchyni bude opäť Janka Bleyová.
Orientálne guacamole Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
2 avokáda
80 gramov nakrájanej červenej cibule
75 gramov zrelých paradajok nakrájaných na kocky
3 polievkové lyžice saké, ale nie je to podmienka
nakrájaný cesnak
nadrobno nakrájaný čerstvý zázvor
čerstvú limetkovú šťavu a kôru z polovičnej limetky
1 polievkovú lyžicu nakrájaného čerstvého koriandra
80 gramov jarnej tiež najemno pokrájanej cibuľky
2 polievkové lyžice olivového oleja
1/2 čajovej lyžice koreninovej pasty
Aj postup je jednoduchý: Avokáda rozkrojíme na polovičky, odstránime kôstku a lyžičkou vyberieme dužinu. V miske ju roztlačíme vidličkou a pridáme všetky ostatné prísady. Dobre vymiešame a podávame na obľúbených krekroch, alebo na kúskoch tortily a zajtrajšie Kulinárium bude mať pre zmenu hubovú príchuť.