Marinované paradajky

Marinované paradajky

„Výživa ako zbraň proti rakovine“  - taký je názov publikácie, ktorú  z anglického originálu spolu s profesorom Jozefom  Čárskym preložila Janka Zálešáková, autorka desiatok odborných článkov v domácich i zahraničných  periodikách. Počas celého týždňa budeme teda s Jankou Bleyovou  a so spomínanou  odborníčkou na výživu, pripravovať jedlá, ktoré majú veľa benefitov v prospech nášho zdravia. 

Marinované paradajky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Okrem cherry paradajok na ich zálievku potrebujete:
2 nadrobno posekané strúčiky cesnaku
1 polievkovú lyžicu javorového sirupu
asi 7 gramov nadrobno posekanej čerstvej petržlenovej vňate
2 polievkové lyžice červeného vínneho octu, alebo iného vášho obľúbeného octu
60 ml oleja z vlašských orechov
2 polievkové lyžice čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
čerstvú pažítku
soľ a mleté čierne korenie

Postup je jednoduchý. Všetky prísady zálievky zmiešame a pred podávaním paradajky marinujeme v zálievke aspoň hodinu.

Autor: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie 0:22

Práve vysielame