„Výživa ako zbraň proti rakovine“ - taký je názov publikácie, ktorú z anglického originálu spolu s profesorom Jozefom Čárskym preložila Janka Zálešáková, autorka desiatok odborných článkov v domácich i zahraničných periodikách. Počas celého týždňa budeme teda s Jankou Bleyovou a so spomínanou odborníčkou na výživu, pripravovať jedlá, ktoré majú veľa benefitov v prospech nášho zdravia.
Marinované paradajky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Okrem cherry paradajok na ich zálievku potrebujete:
2 nadrobno posekané strúčiky cesnaku
1 polievkovú lyžicu javorového sirupu
asi 7 gramov nadrobno posekanej čerstvej petržlenovej vňate
2 polievkové lyžice červeného vínneho octu, alebo iného vášho obľúbeného octu
60 ml oleja z vlašských orechov
2 polievkové lyžice čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
čerstvú pažítku
soľ a mleté čierne korenie
Postup je jednoduchý. Všetky prísady zálievky zmiešame a pred podávaním paradajky marinujeme v zálievke aspoň hodinu.