Budúcnosť gastronómie je najmä o mladých ľuďoch, ktorí sa v škole a v praxi učia, ako pripraviť chutné jedlá.
V dnešnom Kulináriu vám preto ponúkneme recept, ktorý bude pripravovať študent súkromnej strednej odbornej Gastroškoly v Bratislave. Bude to plnená prepelička s hubovou omáčkou a varenými zemiakmi. Čo všetko potrebujeme na prípravu tohto jedla, už povie mladý talentovaný kuchár Ľuboš Bacho.
Potrebujeme: prepelicu, toastový chlieb, hríby (napr. dubáky alebo šampiňóny), vajcia, smotanu, soľ, korenie a jarnú cibuľku.
Postup je nasledovný: Najprv si zarobíme plnku, orestujeme si na panvici hríbiky, jarnú cibuľku, potom zamiešame s toastovým chlebom nakrájaným na kocky a zalejeme smotanou zmiešanou s vajcom. Plnkou naplníme prepeličku a dáme ju piecť pri teplote 180 stupňov 15 až 20 minút. Medzitým si dáme uvariť zemiaky a môžeme ich dochutiť maslom, prípadne vňaťou. Pripravíme si ľahučkú omáčku z hríbikov. Použijeme základnú hnedú omáčku, do nej pridáme hríbiky, ochutíme soľou a korením.
Plnená prepelička Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.