So študentmi Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave dnes pripravíme slávnostný obed „tafel špitz“. Ako chutí? Zvedavá je aj Beáta Repíková, keď sa v kuchyni zvŕta a všetko na stôl pripravuje študentka spomínanej školy Laura Farkasová.
Tafel špitz Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujme:
Kvalitné hovädzie mäso - zadné zo stehna, 750 gramov špikových kostí, 6 mrkiev, malý zeler, 1 cibuľu, 2 bobkové listy, 10 guličiek celého čierneho korenia ,dve guličky jalovca, soľ a pažítku.
Postup:
Kosti umyjeme, hodíme do vriacej vody a necháme ešte zovrieť, mäso očistíme a spolu s bobkovým listom a jalovcom a čiernym korením pridáme ku kostiam, necháme dve hodiny variť na miernom ohni, penu pri tom zbierame z polievky. Do zlatista opražíme cibuľku a spolu s nakrájanou zeleninou pridáme do polievky, varíme kým je mäso skutočne mäkké asi hodinu. Potom precedíme polievku a mäso vrátime späť do hrnca. K polievke môžeme urobiť krupicové halušky a k masu pažítkovú omáčku. Prajeme vám dobrú chuť k sviatočnému obedu.
A ešte pripomenieme, že študenti Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave varili tento týždeň aj so šéfkuchárom Dmitrijom Firsovom a v niektorom z našich ďalších kulinárií Vám ponúknu aj špeciality ruskej kuchyne – napríklad sleďový šalát .