Tafel špitz

Tafel špitz

So študentmi Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave dnes pripravíme slávnostný obed „tafel špitz“. Ako chutí? Zvedavá je aj Beáta Repíková, keď sa v kuchyni zvŕta a všetko  na stôl pripravuje študentka spomínanej školy Laura Farkasová. 

Tafel špitz Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujme:
Kvalitné hovädzie mäso -  zadné zo stehna, 750 gramov špikových kostí, 6 mrkiev, malý zeler, 1 cibuľu, 2 bobkové listy, 10 guličiek celého čierneho korenia ,dve guličky jalovca,  soľ a pažítku. 

Postup:
Kosti umyjeme, hodíme do vriacej vody a necháme ešte zovrieť, mäso očistíme a spolu s bobkovým listom a jalovcom a čiernym korením pridáme ku kostiam, necháme dve hodiny variť na miernom ohni, penu pri tom zbierame z polievky.  Do zlatista opražíme cibuľku a spolu s nakrájanou zeleninou pridáme do polievky, varíme kým je mäso skutočne mäkké asi hodinu. Potom  precedíme polievku  a mäso vrátime späť  do hrnca. K polievke môžeme urobiť krupicové halušky  a k masu pažítkovú omáčku. Prajeme vám dobrú chuť k sviatočnému obedu.   

A ešte pripomenieme, že študenti Strednej odbornej  školy gastronómie  a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave varili  tento týždeň aj  so  šéfkuchárom Dmitrijom Firsovom a v niektorom z našich ďalších kulinárií Vám ponúknu aj špeciality  ruskej kuchyne – napríklad sleďový šalát .


Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame