19.3.2013
Suroviny: 1 kg kuracích krídelok, 4 PL pomarančovej marmelády, 1 PL worcesterskej omáčky, šťava a nastrúhaná kôra z 1 pomaranča, soľ, mletý zázvor
Postup: Do krídel urobíme nožov 2-3 ryhy, vo väčšom hrnci privedieme vodu k varu a varíme mäso 5 až 8 minút. Následne vyberieme, osušíme a medzitým na panvici zohrejeme marmeládu, worcesterskú omáčku, šťavu a kôru z pomaranča. Dochutíme soľou a zázvorom. Všetko spoločne ohrievame, pokiaľ sa suroviny nespoja. Kúsky mäsa namáčame v omáčke a ukladáme na grilovaciu mriežku. Pod ňu položíme nádobu s trochou vody, aby kvapkajúca šťava neprihárala. Grilujeme 15 až 20 minút za občasného otáčania.
Regina Bratislava