Kulinárium tento týždeň pripravujeme so študentmi Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave. Školu mnohí poznajú aj vďaka bratislavským rožkom, za ktoré získala významné ocenenie. Študenti tam spájajú rôzne chute tak, aby sa mohli popýšiť aj pred majstrami kulinárskeho umenia. A k takým kulinárskym špecialitám možno zaradiť aj krevety s bambusovými výhonkami a hríbami v kuracej polievke. Beáta Repíková je už v škole so študentkou Nikolou Dobiovou.
Krevety v kuracej polievke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Hríby, bambusové výhonky a kapustu, sušené krevety, kuraciu polievku, varené víno, cukor, soľ, olej z kreviet, omáčku so zelenou cibuľkou a zázvorom, masť.
Postup:
Najskôr očistíme krevety, potom nakrájame bambusové výhonky a nakoniec pripravíme na varenie aj kapustu. Potom dáme do hrnca kuraciu polievku a do nej postupne pri opätovnom pomalom varení pridávame najskôr krevety, potom hríby. Keď voda zovrie odstránime penu z povrchu kuracej polievky a pridáme do nej aj bambusové výhonky, varené víno, cukor a omáčku so zelenou cibuľkou a zázvorom, ochutíme podľa vlastnej chuti a pridáme soľ a masť. Krátko povaríme a napokon dáme do polievky ku krevetám aj kapustu. Keď je všetko mäkké servírujme do misiek, do ktorých ešte pridáme, na každú porciu podľa chuti, olej z kreviet.