Tento týždeň pre vás varíme v Strednej odbornej škole gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave. Po včerajšom sýtom čakapuli, teda po gruzínskom guláši príde azda vhod ľahšie zeleninové jedlo - feniklový gratin. So študentkou Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave Nikolou Dobiovou je už v kuchyni Beáta Repíková.
Feniklový gratin Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pre 4 osoby potrebujeme veľký fenikel, 70 gramov masla, 300 ml čerstvé plnotučného mlieka, 300 gramov múky, soľ, muškátový oriešok korenie, 30 gramov strúhaného parmezánu.
Ako si feniklový gratin pripravíme? Pripravíme najskôr bešamel z masla a múky. Maslo necháme rozpustiť na ohni a pridáme múku, dochutíme muškátovým orieškom. Potom si pripravíme fenikel, umyjeme a očistíme ho, odstránime najťažšiu časť, nakrájame na štvrtiny a varíme fenikel v osolenej vode 10 minút. Precedíme a pripravíme na plechu na pečenie, dáme do plechu maslo na to fenikel, zalejeme ho bešamelom, posypeme parmezánom, opäť ochutíme podľa chuti a pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút.