Študenti Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave získavajú vedomosti z rôznych oblastí potravinárstva. Navyše prezentujú praktické zručnosti v rámci projektu Deň medzinárodnej kuchyne. Majú často aj veľkú trému, lebo pripravujú menu pre veľvyslancov rôznych krajín. Dnes ale navaria pre poslucháčov Rádia Regina. V škole je už Beáta Repíková a so študentkou Laurou Farkasovou nám uvaria čakapuli.
Gruzínsky guláš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
700 gramov jahňacieho alebo hovädzieho mäsa, 200 ml suchého bieleho vína, 200 gramov estragónu, 150 gramov divých nezrelé zelené slivky, 200 gramov zelená cibuľa, 2 zelené papriky,150 gramov čerstvý zelený koriander, 30 gramov cesnaku, liter vody a soľ.
Ako pri príprave postupujeme?
Mäso pokrájame na kocky dáme do hlbokej panvice, prilejeme víno a varíme pri nízkej teplote 20 minút. Medzi tým nakrájame cibuľu, koriander, zelenú papriku a rozdrvíme cesnak, pridáme spolu do mäsa aj so slivkami po vyparení vína. Potom zalejeme litrom vody a opäť varíme pri nízkej teplote asi jednu hodinu. Na konci varenia pridáme soľ.