Ryžové guľky s pandanom

Ryžové guľky s pandanom

Tento týždeň sme sa po kulinárske špeciality vybrali do kuchyne Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave. Niekoľko krát do roka tam  varia a servírujú jedlá z rôznych krajín sveta. Pripravujú aj  dezerty, ktoré bežne  ponúkajú gazdinky v Taliansku. Beáta Repíková a študentka Strednej odbornej  školy gastronómie  a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave Nikola Dobiová nám teraz  pripravia ryžové guľky s palmovým cukrom v omáčke z horúceho kokosového mlieka, navyše s voňavými pandanovými listami a čerstvými  lesnými  plodmi.  

Ryžové guľky s pandanom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny kúpime v špecializovaných predajniach.  


Potrebujeme:

400 gramov ryžovej múky, 100 gramov lepkavej ryžovej múky, 100 ml vody, štipku soli, 200 gramov palmového cukru, čerstvé  lesné plody alebo sezónne ovocie a jedlé kvety.  


Postup:

Z múky a vody  vypracujeme cesto,  z neho vytvarujeme guľky, do ktorých vložíme  palmový cukor. Guľky varíme  v horúcej vode kým nevyplávajú na povrch, vyberieme ich  na misku  a polejeme kokosovou omáčkou. Kokosovú omáčku si pripravíme  z 300 ml kokosového mlieka, 100 gramov  palmového cukru a štipky soli, všetko spolu povaríme nalejeme na ryžové guľky a na ozdobu  pridáme 1 kus listu Pandan ozdobíme lesnými plodmi a jedlými kvetmi.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame