Tento týždeň sme sa po kulinárske špeciality vybrali do kuchyne Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave. Niekoľko krát do roka tam varia a servírujú jedlá z rôznych krajín sveta. Pripravujú aj dezerty, ktoré bežne ponúkajú gazdinky v Taliansku. Beáta Repíková a študentka Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave Nikola Dobiová nám teraz pripravia ryžové guľky s palmovým cukrom v omáčke z horúceho kokosového mlieka, navyše s voňavými pandanovými listami a čerstvými lesnými plodmi.
Ryžové guľky s pandanom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny kúpime v špecializovaných predajniach.
Potrebujeme:
400 gramov ryžovej múky, 100 gramov lepkavej ryžovej múky, 100 ml vody, štipku soli, 200 gramov palmového cukru, čerstvé lesné plody alebo sezónne ovocie a jedlé kvety.
Postup:
Z múky a vody vypracujeme cesto, z neho vytvarujeme guľky, do ktorých vložíme palmový cukor. Guľky varíme v horúcej vode kým nevyplávajú na povrch, vyberieme ich na misku a polejeme kokosovou omáčkou. Kokosovú omáčku si pripravíme z 300 ml kokosového mlieka, 100 gramov palmového cukru a štipky soli, všetko spolu povaríme nalejeme na ryžové guľky a na ozdobu pridáme 1 kus listu Pandan ozdobíme lesnými plodmi a jedlými kvetmi.