Mäso mnohí z nás v týchto dňoch vynechávajú a tak o ňom dnes hovoriť nebudeme, hoci nasledujúci recept môže dotvárať aj mäsité pokrmy. Viac už etnologička Zora Mintalová Zubercová a Michal Herceg.
Pažítková omáčka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 40 g masla, 60 g hladkej múky, 2 dcl mlieka, 10 g cukru, pažítku, soľ, vodu a citrónovú šťavu. Z masla a múky urobíme bledú zápražku, zalejeme ju vodou a mliekom, osolíme, podľa chuti osladíme a krátko necháme prevariť. Pridáme citrónovú šťavu a ku koncu umytú a posekanú pažítku. Necháme trochu prevrieť, len natoľko, aby sa pažítka nerozvarila. Pripomínam, že pažítku krájame v jednom smere.